Normaal is december een maand van terugkijken op het voorafgaande jaar. Dit jaar gaat alles echter even anders. Er is in de eerste maanden van 2020 zó veel gebeurd dat een terugblik wel op zijn plaats is. Daarom kijken we hier terug – én vooruit.

‘Het gaat een topjaar worden!’

2020 begon zoals elk ander jaar. De Nederlandse economie draaide op volle toeren. Voor veel bedrijven zou 2020 hét jaar gaan worden om echt te knallen! Voor ons was 2020 ook het jaar dat Huub met pensioen ging. In januari hebben we met het gehele team een gezellig uitje gehad om Huub met z’n allen uit te zwaaien alvorens hij van z’n pensioen kon gaan genieten. Ondertussen horen we verontrustende geluiden uit China, maar dat lijkt heel ver weg.

Corona komt dichtbij

Eind februari, begin maart komt het toch ineens een stuk dichterbij. Al snel is duidelijk dat het een serieuze aangelegenheid is. Vanaf medio maart zit een groot deel van de wereld op slot. Nederland gaat massaal thuiswerken. Bovendien verloopt al ons klantcontact (tot medio mei) via telefoon of video-calls om zo optimaal mogelijk klaar te blijven staan voor onze relaties. Corona heeft een groot effect op ieders gezondheid en op de economie. Het effect is ook per bedrijf anders; sommige bedrijven komen in zwaar weer, anderen kennen juist een toename in omzet.

Ondersteuning bij steunmaatregelen

Om alle bedrijven die met de nasleep van het virus te maken hebben te steunen, roept de overheid een flink pakket aan steunmaatregelen in het leven. Bedrijven en ondernemers kunnen zich beroepen op diverse regelingen zoals NOW, TOGS, TOZO, TVL, bijzonder uitstel van belasting betalen of ze doen extra financieringsaanvragen bij hun bank.
Voor ons is het voor iedere klant maatwerk om te kijken welke regelingen van toepassing zouden kunnen zijn, en hoe zij die aanvragen. Wij staan klaar voor iedere klant en we vinden het dan ook fijn om te horen dat zij onze maatwerk service de afgelopen periode als positief ervaren hebben.

En de tweede helft van 2020?

Het afgelopen halfjaar was er eentje zoals we die nog nooit gezien hebben. Er was veel onzekerheid en die is er nog steeds. Het tweede halfjaar van 2020 zal ook nog wel in het teken staan van corona. Toch willen we hier afsluiten met een positieve noot.


Wij zijn gelukkig allemaal gezond en gaan de komende periode even de accu opladen, zodat we er ook in het tweede halfjaar van 2020 weer staan voor onze klanten. Het gehele team van Accombis wenst iedereen een prettige vakantie en een goed en gezond tweede halfjaar.