Twee jaar geleden was de directie van Brans Metaalbewerking op zoek naar een andere adviseur en werd contact opgenomen met Accombis. De klik was er in het eerste gesprek meteen met Jeroen en Elly en sindsdien zijn de twee bedrijven partners op financieel, fiscaal en administratief vlak. Een samenwerking die Yvette en Rolf Brans uitstekend bevalt.

Persoonlijk contact

“We waren op zoek naar een ander accountantskantoor en zochten bewust naar een partner die toegankelijk was en waar persoonlijk contact mogelijk was. We hadden daarvoor een heel andere ervaring en dat beviel ons niet. Via een vriend werden we op het pad van Accombis gebracht en dat is ons goed bevallen. Als we een vraag hebben, krijgen we altijd op korte termijn antwoord en daarnaast hebben we ieder kwartaal met Jeroen een bespreking waar de diverse onderwerpen besproken worden”, aldus Yvette.

Bijhouden

Yvette moet af en toe gemotiveerd worden om de administratie helemaal bij te werken. “Ik heb niet per se heel veel plezier in het doen van de administratie. Toch moet ik altijd zorgen dat alles op tijd af is en klaarligt als Hetty komt. Ik heb het dus nodig dat iemand tegen mij zegt dat ik even moet zorgen dat alles klaar is. Elke drie maanden komt ze langs, dan is het voor mij wel te overzien. Ik heb inmiddels ervaren dat als je het een beetje bijhoudt, het niet zoveel werk is en alles nog wel in je geheugen zit.”

Vertrouwen op expertise

Accombis verzorgt onder andere de salarisadministratie voor de 25 medewerkers van Brans Metaalbewerking, een familiebedrijf dat 45 jaar geleden werd gestart door de vader van de huidige eigenaar Rolf. Yvette: “We krijgen van Accombis ook ondersteuning op HR-gebied. Heel fijn want je kunt als ondernemer niet alles zelf weten of uitzoeken. Liever vertrouw ik op de expertise van onze partner. Zeker als je zo’n korte lijntjes hebt, als wij nu ervaren.”

Ieder zijn specialisatie

Accombis verzorgt de jaarrekening en de aangiftes. “Specialistisch werk waar wij te weinig verstand van hebben. Wij zijn goed in het produceren van mechanische onderdelen voor onze opdrachtgevers. Die kunnen in grootte variëren van een luciferdoosje tot een schoenendoos. We maken onderdelen voor machines, ziekenhuisbedden en muziekinstrumenten en nog heel veel meer. Meestal zijn het terugkerende opdrachten, niet altijd in grote series maar wel repeterend. Onze fabriek draait eigenlijk 24/7, zo zijn de machines het meest rendabel en kunnen we snel leveren aan onze klanten.”

Gewend aan nieuw systeem

Bij de overstap naar Accombis moest Yvette even wennen aan het nieuwe systeem NMBRS voor de loonverwerking. “Het grote voordeel is dat we zelf bij de gegevens kunnen, dat ging voorheen bij onze vorige partner niet en dat hebben we altijd als lastig beschouwd. Het systeem heeft inmiddels geen geheimen meer voor ons en als dat wel zo is, weten de medewerkers van Accombis ons altijd goed te helpen.”

Voor Yvette en Rolf is er maar één conclusie als ze de samenwerking met Accombis moeten samenvatten: “We zijn héél tevreden.”