De samenwerking tussen Vissers Mechanisatie Bladel BV en Accombis gaat vér terug in de tijd. Vader Jan Vissers begon in 1955 met de verkoop van tractoren en landbouwmachines en kwam voor de boekhouding bij de lokale accountant uit. Voor zijn opvolgers is er nooit een reden geweest om over te stappen. Behouden wat goed is, dat is de overtuiging van Rob Vissers.

Betrouwbaarheid dichtbij huis

“Ik weet niet beter dan dat onze pa klant was bij Accombis, al heette het in die tijd anders”, vertelt Rob. “Het was normaal dat je dichtbij huis een betrouwbare accountant zocht en zo kwam hij daar terecht. Mijn vader zat midden in het verenigingsleven en kende de waarde van lokaal zakendoen. Ik heb datzelfde gevoel. Net als Ed Daniëls ben ik lid van de Muggezifters en zo hebben we buiten de zaak om ook contact. Een paar weken geleden zaten we samen achter de bonnenverkoop. Nee, dan hebben we het niet over zaken.”

Uitbesteden

Persoonlijk vindt Rob de administratie maar saai, daarom is hij blij dat Accombis dat voor hem doet. “Zij kennen ons bedrijf en begrijpen de cijfers. Wij leveren digitaal alle stukken en cijfers aan en zij maken daar een mooie jaarrekening van. Eens per jaar komt Hetty een dag bij ons op kantoor zitten om alle ‘foutjes’ te herstellen. Dat is heel fijn want zij weet hoe ze moet zoeken en heeft de vergissingen meestal snel gevonden. Accombis verzorgt onze salarisadministratie, waardoor onze medewerkers altijd op tijd krijgen uitbetaald.”

De onderneming

Vissers Mechanisatie is gespecialiseerd in de verkoop van tractoren en landbouwmachines. Zij doen ook onderhoud en reparatie en hebben een showroom met winkel in elektrische (tuin)gereedschappen. Daarnaast is er ook nog een webshop. Heel veel geldstromen dus die door Accombis keurig netjes worden verwerkt tot overzichtelijke stukken.

Proactieve houding

Rob: “Het is fijn dat Accombis ook fiscale expertise in huis heeft. Daar doen we regelmatig een beroep op. In het geval van investeringen is het handig om daarop terug te kunnen vallen. Wat ik overigens niet moet vergeten te melden, is dat Accombis heel proactief werkt. Als er regelingen zijn die aflopen, dan melden ze dat altijd netjes. Zo kom je niet in de problemen en blijf je altijd up to date”

Op z’n Blaals

De omgang met Accombis is gewoon ‘Blaals’, losjes, gezellig en serieus als het moet. “Ik hoef niet mijn driedelig pak aan als ik naar de accountant ga. Gelukkig niet. Ik heb niet eens een pak. O ja, toch wel, de smoking die ik als Muggezifter draag. Maar zoals gezegd: als ik die aan heb, wordt er doorgaans niet over zaken gepraat.”