De relatie tussen Accombis en Landgoed de Biestheuvel bestaat al jaren, meer dan tien jaar in ieder geval. De band is goed, het wederzijds vertrouwen groot. Arjan Verhagen, één van de drie eigenaren van Landgoed de Biestheuvel, prijst de combinatie van fiscale en administratieve ondersteuning en vindt het prettig om te sparren met de deskundige medewerkers van Accombis.

Landgoed de Biestheuvel is sinds een paar maanden weer volledig operationeel. Door corona zaten de bedrijfsactiviteiten stevig op slot. “Ook daarin hebben wij de expertise van Accombis goed kunnen gebruiken”, vertelt Arjan. “Natuurlijk hadden we zelf al onderzocht wat er mogelijk was en op welke regelingen we aanspraak konden maken. Dat we vervolgens konden overleggen met – en advies kregen van – Elly en Jeroen, was erg fijn. We kregen hulp bij de administratieve afhandeling en hadden de benodigde stukken snel in huis.” Inmiddels draaien de accommodaties weer op volle toeren, worden de outdoor activiteiten volop benut en is de horeca terug op sterkte.

“Wij richten ons op groepen en daar zijn wij goed in. De combinatie van onze drie bedrijfsonderdelen is wat onze kracht kenmerkt”, vindt Arjan. “Vaak wordt van die combinatie gebruik gemaakt; gasten van één van de negen accommodaties vergaderen bijvoorbeeld in de zalen en eten in het horecagedeelte of laten het eten in de huizen bezorgen en niet zelden worden de outdoor activiteiten – meer dan dertig verschillende vormen – toegevoegd aan het programma. De horeca leent zich uitstekend voor feesten, vergaderingen en trouwerijen. De groepsaccommodaties zijn geschikt voor groepen van 15 tot 250 personen en kunnen desgewenst voorzien worden van medische hulpmiddelen; zo zijn we geschikt voor álle doelgroepen. In de weekenden zijn het vaak families of vrienden die een gezellige tijd met elkaar willen beleven; doordeweeks ontvangen we vaker zakelijke groepen, scholieren en zorgbehoeftigen. Die variatie maakt dat ons werk zo fijn is en zoveel voldoening geeft.”

Landgoed de Biestheuvel is een echt familiebedrijf en ligt midden in de Brabantse Kempen. Het is maar liefst 23 hectare groot, waarvan 17 hectare natuurgebied is. Heerlijk om te wandelen of andere buitenactiviteiten in te ondernemen en erg rustgevend. Arjan: “We stralen het gemoedelijke van deze streek uit, het familiegevoel overheerst. Ik run het bedrijf samen met mijn vrouw en zwager, maar we willen de familiesfeer ook op ons team uitstralen. We doen het allemaal samen, daar zijn we sterk in.”

De samenwerking met Accombis is al jaren goed. “We hebben zelf een goede administratieve afdeling maar je kunt niet alles zelf”, zegt Arjan. “Wij leveren de cijfers en stukken aan en zij verwerken die in jaarrekeningen, salarisadministratie en fiscale aangiftes. Zo doet iedereen waar hij goed in is en leggen we de verantwoordelijkheden waar die het best op hun plek zijn. Bij belangrijke stappen die we willen zetten in de bedrijfsvoering nodigen we eerst Elly en/of Jeroen graag uit om mee te sparren. Zij kijken vaak met een andere blik, wijzen ons op mogelijkheden of valkuilen en daar kunnen wij ons voordeel dan mee doen. De beslissingen nemen we natuurlijk zelf en dat doen we graag zo goed geïnformeerd mogelijk.”