Thomas Sanders is eigenaar van Internationale Vormenfrezerij Sanders te Reusel. Twee jaar geleden beëindigden Thomas Sanders en zijn compagnon met wederzijds goedvinden hun samenwerking. Hij had behoefte aan een accountant om dat proces te begeleiden. Toen kwam Accombis in beeld   

Kun je vertellen wat Vormenfrezerij Sanders precies doet?

“Ik ben in 2001 samen met mijn compagnon begonnen met Vormenfrezerij Sanders. Wij zijn gespecialiseerd in het draaien en frezen van fijnmechanische onderdelen en matrijzenbouw.”

Hoe ben je met Accombis in contact gekomen?

“Via een netwerkgroep ben ik in contact gekomen met Elly Dekkers van Accombis. Accombis heeft ons dus geholpen met de breuk. Mijn compagnon en ik hebben in goed overleg onze samenwerking beëindigd en daar heeft Accombis ons goed in begeleid.”

Wat doet Accombis voor jouw bedrijf?

“Na de breuk heb ik de keuze gemaakt om met Accombis verder te gaan. Naast de vaste jaarlijkse werkzaamheden van het opstellen van de jaarstukken, de aangiftes en het verzorgen van de loonadministratie, voorzien ze me van prognoses en tussentijdse cijfers per kwartaal. Zo zijn we dit jaar begonnen met een terugblik en vooruitblik na elk kwartaal.”

Wat vind je prettig aan jullie samenwerking?

“Accombis doet niet alleen wat ik van ze vraag maar ze anticiperen op dingen die op mijn pad zouden kunnen komen. Ze geven ook adviezen, over wat ik zou kunnen doen en waarom, zonder dat ik daar om hoef te vragen. Ze werken een prognose verder uit als ik dat wil. Accombis heeft een proactieve vinger-aan-de-pols mentaliteit en trekt op tijd aan de bel bij mogelijke problemen.”

Hoe zie je de toekomst voor je?

“Op dit moment ben ik hartstikke tevreden over hoe het gaat met mijn bedrijf en wat Accombis voor me doet. Ik ga er van uit dat ze de komende jaren met ons mee blijven groeien. Jeroen Spooren is naast mijn accountant ook de adviseur die ik zocht.”

Zou je Accombis aanbevelen?

“Ik denk dat Accombis zeker voor kleine bedrijven een goede adviseur is. Veel kleine bedrijven zijn niet gestart met het oog op het ondernemerschap en wat daarbij komt kijken. Accombis heeft de kennis in huis om je daarbij te helpen. Daarnaast kan ik goed met onze vaste contactpersonen (Jeroen, Elly, Hetty en Joan) opschieten. Het zijn ook buiten het werk hele sociale en betrouwbare mensen.”