Na vijfentwintig jaar actief te zijn geweest in document management was de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. De Hapertse Chris Merkx zag mogelijkheden toen hij de kans kreeg om familiebedrijf Van Eijk Caravans over te nemen. Tijdens de overname werd hij namens Accombis bijgestaan door Ed Daniëls. Chris, inmiddels al zes jaar eigenaar van Van Eijk, vertelt graag over de nog steeds actieve samenwerking met Accombis.

Kun je iets vertellen over Van Eijk Caravans en jouw rol bij dit bedrijf?

“Van Eijk Caravans is al 40 jaar een begrip, niet alleen in de regio maar in het hele land. Wij zijn een caravanbedrijf met een kampeerwinkel en servicebedrijf waar mensen dus terecht kunnen voor caravans, onderhoud, en alles om hun kampeerbeleving compleet te maken. Wij zijn gespecialiseerd in Fendt- en Kabe-caravans, twee merken in het hogere segment. Op deze markt behoren wij tot de top 10 dealers van Nederland.

“Van Eijk ligt hemelsbreed misschien 200 meter van mijn huis vandaan. Toen ik hoorde dat het bedrijf te koop stond ben ik in gesprek geraakt met toenmalige eigenaren Wim en Cor van Eijk. Met 20 jaar ervaring in diverse directies was zelf een bedrijf runnen de volgende logische stap.” 

Hoe ben je bij Accombis uitgekomen?

“Ik kende Ed privé al en besloot om hem te benaderen of hij kon helpen bij deze overname. Hij heeft een due diligence (boekenonderzoek) uitgevoerd, waarin hij allerlei contracten zorgvuldig heeft nagekeken. Dat heeft hij heel goed gedaan. De gesprekken zijn gestart in september 2013; vanaf 1 maart 2014 was ik de nieuwe eigenaar van Van Eijk Caravans.”

Hoe ziet jullie samenwerking er nu uit?

“Na de succesvolle overname heb ik ook onze loonadministratie ondergebracht bij Accombis. Ook verzorgen zij diverse tussentijdse stukken voor ons. Ed staat altijd klaar om met je te sparren over bepaalde vraagstukken en hij geeft ook graag advies. Accombis maakt het mogelijk dat wij aan de hand van managementrapportages maandelijks onze business kunnen monitoren.”

Wat waardeer je aan Accombis?

“Doordat ik Ed al kende vóórdat ik bij Accombis zat was deze stap natuurlijk makkelijker te maken, en dat is eigenlijk nooit veranderd. Ik vind samenwerken met Ed en met zijn collega’s erg prettig. Ze hebben een professionele werkhouding en werken met de beste partners en software. Accombis staat altijd voor mij klaar, ze zijn professioneel en erg open en betrokken. Wat wil je als bedrijf nog meer?”