Franco Theuws is eigenaar van Theuws Fijnmechanische Industrie BV, een bedrijf dat draai- en freeswerkzaamheden uitvoert voor met name de verpakkings- en automotive-industrie. Al sinds de oprichting, zo’n 25 jaar geleden, is Franco klant bij Accombis. Naast de vaste jaarlijkse werkzaamheden gaat Accombis ook nog een stapje verder met bedrijfseconomisch en fiscaal advies. Franco vertelt graag hoe Accombis hem heeft geholpen bij het moderniseren van zijn bedrijf.

Moderniseringsslag

Theuws Fijnmechanische Industrie BV is de afgelopen jaren bezig te vernieuwen. Franco is als eigenaar dan ook erg bezig met modernisering, voortgang en continuïteit. “Drie jaar geleden heb ik mijn toenmalige compagnon uitgekocht en werd ik de enige eigenaar van dit bedrijf”, aldus Franco. “Jeroen heeft me geholpen bij het aanleveren van de stukken die nodig waren bij de financieringsaanvraag daarvoor. Vroeger was dat veel makkelijker dan nu. Jeroen heeft me daar uitstekend bij geholpen. Hij heeft alle benodigde stukken aangeleverd; met name de meerjarige prognoses waren voor de bank erg belangrijk. Jeroen heeft goed contact met hun en heeft dat zodanig kunnen regelen dat ik daar geen omkijken naar had.”

Sinds die overname heeft Franco stappen gezet met zijn bedrijf. “Ik heb geïnvesteerd in nieuwe machines en de werkplaatsinrichting”, gaat hij verder. “Op die manier wil ik onze bedrijfsprocessen lean maken – door verspilling en operationele kosten zo laag mogelijk te houden zo veel mogelijk waarde genereren voor de klant.”

De service van Accombis

In de beginjaren had Franco zijn boekhouding ondergebracht bij een ander administratiekantoor, maar toen het bedrijf groeide en de overstap maakte naar een b.v. had hij behoefte aan een partner die alles in huis heeft. Zo kwam hij uit bij Accombis, waar Huub toen zijn contactpersoon was. Inmiddels heeft Jeroen het stokje twee jaar geleden van Huub overgenomen.

“In grote lijnen biedt Jeroen dezelfde service als Huub dat deed”, aldus Franco. “Ik merk dat Jeroen een toekomstgerichte blik heeft. Naast de vaste jaarlijkse werkzaamheden (jaarstukken, aangiftes en loonadministratie) helpt hij met het opstellen en beoordelen van tussentijdse cijfers en adviseert hij inzake de opgezette structuur en fiscale optimalisatie.”

Kempische kwaliteit

Voor Franco is dat erg belangrijk, aangezien hij zelf ook actief aan het investeren is in continuïteit. “Wij zijn in een paar jaar van een team van twee naar een team van vier personen gegaan”, zegt hij. “Wanneer er iemand wegvalt hebben we direct een probleem. Door het personeelsbestand uit te breiden wil ik zorgen voor meer continuïteit en structuur. We hebben dus nog enkele vacatures open staan.” Door meer zichtbaar te worden op social media, door actief te ondernemen en door te investeren in het machinepark laat Franco zien dat hij graag met de tijd meegaat. Wij zijn blij dat wij als Accombis een bijdrage kunnen leveren aan dit vooruitstrevende bedrijf.

“Accombis heeft alles in huis”, sluit Franco af. “Wanneer je belt weten ze wie je bent en staan ze direct met de juiste persoon voor je klaar. Het is een compleet kantoor met een Kempische manier van zaken doen – laagdrempelig, persoonlijk, en op maat. Wanneer iemand vraagt waar ik mijn boekhouding ondergebracht heb, beveel ik Accombis altijd van harte aan.”