Fris Karton is een productiebedrijf in golfkartonnen verpakkingen. Al vijfendertig jaar worden met passie en plezier golfkartonnen verpakkingen geproduceerd voor uiteenlopende producten. In de fabriek in Bladel  wordt steeds meer nadruk op duurzaamheid en milieu gelegd. Accombis Accountants en Adviseurs is sinds twee jaar de partner voor alle administratieve en financiële ondersteuning.

Fris Karton – voorheen bekend als Arifal – is al vijfendertig jaar een vertrouwde partner als het op golfkartonnen verpakkingen aankomt. Moniek van Steensel en Rob Smets mogen zich sinds twaalf jaar eigenaren noemen, het bedrijf werd overgenomen van Monieks vader. “Het is een mooie uitdaging om verpakkingen precies naar de wensen van de klant te mogen maken. We doen dat al lang en ik zeg niet zonder trots: we doen dat goed. Met een omzet van 12 miljoen euro per jaar, zijn we een serieuze speler op de markt. Daar hebben we hard voor gewerkt en dat doen we nog steeds elke dag met ons team van vijfendertig enthousiaste mensen.”

Ons paradepaardje

Eind 2022 wordt een nieuwe machine in gebruik genomen en daar zijn Moniek en Rob erg trots op. “Met de komst van ons paradepaardje, de ‘EMBA 295 QS Ultima’, spelen we in op de enorme vraag naar verpakkingen én de wensen op het gebied van duurzaamheid van onze klanten. De Zweedse machine van maar liefst vijftig meter levert een enorme milieubesparing op omdat minder energie, inkt en water wordt gebruikt, terwijl de productie verdrievoudigd wordt.” Qua karton is minder papier nodig, terwijl de stevigheid toeneemt. “De aanschaf van zo’n machine gaat niet over één nacht ijs. Dat is een investering waar je ‘even’ over na moet denken. Jeroen Spooren, onze accountant en relatiebeheerder bij Accombis, dacht met ons mee over hoe we dit financieel zouden gaan vormgeven, en gaf advies waar je wat aan hebt. Zo fijn om met hem te kunnen sparren.”

Een betrouwbare partner

Twee jaar geleden ging Fris Karton op zoek naar een ander accountantskantoor. “We zochten naar een betrouwbare partner, waarbij we ons thuis zouden voelen, die met ons mee kon denken en waarbij we over het algemeen een warm gevoel hadden. Dat zit in ons bedrijfs-DNA, dat het goed moet voelen, anders doen we het niet. Bij Accombis is het vertrouwen groot. Het grote voordeel van Accombis is, dat alles onder één dak zit. De boekhouding, maar ook de salarisadministratie en alle fiscale werkzaamheden. Op het gebied van de personeelsadministratie is het voor ons een enorme vooruitgang dat we nu nog meer uit ‘Nmbrs’ halen. We  gebruiken steeds meer van de mogelijkheden die het systeem biedt. Daarin vinden onze medewerkers hun loonstroken en kunnen ze hun verlofaanvragen doen. Met één druk op de knop, hebben wij het overzicht en dat levert een enorme tijdsbesparing op. Tijd die we graag aan onze klanten en opdrachten besteden.”

Korte lijntjes en een professionele houding

De samenwerking tussen Accombis en Fris Karton is goed. “De lijntjes zijn kort als er vragen of problemen zijn. We hebben op regelmatige basis overleg maar er gaan ook weken voorbij dat er geen contact is. Dan is het niet nodig. We zijn erg te spreken over de professionele houding en de kennis die ze tentoonspreiden. Het schept vertrouwen dat de medewerkers weten waarover ze spreken en dat er altijd eerlijkheid in de communicatie is.”

Fris Karton zit nog altijd in een groeifase. “Dat is de reden dat we de nieuwe machine hebben aangeschaft. Ook al lijken de economische vooruitzichten iets minder, de behoefte aan verpakkingen blijft. Met onze nieuwe machine dragen we bij aan milieubesparing en duurzaamheid en daar ligt onze kracht ten opzichte van onze concurrenten. De flexibiliteit van onze nieuwe machine geeft ons een belangrijk voordeel ten opzichte van onze concurrenten. Met Accombis als onze back-up op administratief en fiscaal gebied, gaan we ervan uit dat onze groei voorlopig nog niet voorbij is.”