Wij hebben een vacature openstaan voor een assistent accountant. Boudewijn van Buggenum vervult deze functie sinds september 2018 en hij vertelt graag hoe een gemiddelde werkdag bij Accombis er voor hem uitziet.

Bij de klant

“Wil je de saaie versie?”, begint hij zijn opsomming lachend. “Ik kom op kantoor, werk de hele dag aan een jaarrekening en ga weer naar huis.” Gelukkig komen dit soort dagen niet vaak voor. “Ik kan mijn eigen tijd indelen en dus gebeurt het zelden dat ik een héle dag hetzelfde doe”, vertelt hij verder. “Maar goed, een gemiddelde dag. Laat ik vorige week maandag nemen, toen er een afspraak met een klant gepland stond. Er moest een nieuw administratiepakket ingericht worden voor deze klant en dat heb ik aan het begin van de dag voorbereid. Het was mijn taak om dat proces te begeleiden en de klant wegwijs te maken in de nieuwe software. Niet vergeten dat ze vaak al jaren een bepaalde manier van werken gewend zijn; zo’n overstap kan echt de nodige uitdagingen bieden. Voor de klant is het dan prettig als ik er ben want ik kan de meeste vragen meteen beantwoorden.”

Op kantoor

Rond lunchtijd was Boudewijn weer terug op kantoor en na de gezamenlijke lunch kon hij aan de slag met de BTW aangiftes van een aantal klanten. “Januari is BTW maand en dan moeten er veel aangiftes worden ingediend. Veel klanten verwerken zelf hun administratie, maar willen graag dat wij (op hoofdlijnen) beoordelen of het klopt. Voor hen is dat een extra check en daarna kunnen wij de aangifte indienen. De rest van de dag ben ik bezig geweest met het samenstellen van jaarrekeningen.” De afwisseling maakt het werk leuk. “Als ik mijn focus nodig heb voor een opdracht, blok ik een deel van de dag in mijn agenda. Het gebeurt bijna altijd dat er tóch een onverwachte vraag tussendoor komt, daar is altijd ruimte voor.”

Studeren

Tussen alle drukke werkzaamheden door heeft Boudewijn ook nog tijd om te studeren. “Ik heb mijn Bachelor gehaald op de Fontys, studierichting Accountancy en ben nu bezig met de opleiding tot MKB accountant. Ik heb de ambitie om naar de functie van accountant door te groeien. Zodoende heb ik besloten om meteen na de bachelor te starten met het theoretische deel van de opleiding tot MKB-accountant. Deze heb ik inmiddels afgerond en wat rest is het praktijkgedeelte van de opleiding. Ik ervaar de combinatie tussen werken en studeren als zeer prettig. De theorie in de opleiding kan ik meteen toepassen in mijn werkzaamheden op kantoor. Daarnaast wordt studie overigens altijd gestimuleerd en gefaciliteerd door Accombis.

Team

Op de vraag wat Boudewijn het liefst doet op kantoor, weet hij het antwoord snel: “Klantcontact. Ik vind het prettig om klanten van dienst te kunnen zijn, met hen in gesprek te gaan over hun onderneming, advies te geven en te begeleiden in hun administratieve werkzaamheden.” Tegen zijn toekomstige collega wil hij ook alvast iets zeggen: “Je komt in een hardwerkend en heel gezellig team te werken. De functie is afwisselend vanwege de vele klanten in diverse sectoren. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar kunt altijd terugvallen op de ervaring en kennis van de collega’s.”

Wil je meer weten over het werken bij Accombis of de functie van assistent accountant? Wij komen graag met je in contact om samen te kijken naar de mogelijkheden.